czwartek, 31 lipca 2014

Zielona pasta z groszku

Kiedy na dworze szaleje taki upał jak ostatnio, przez większość dnia zdecydowanie nie mam ochoty na nic "na ciepło". Coś jednak jeść trzeba i jednym z rozwiązań są kolorowe kanapeczki. Dobre smarowidło to w tym przypadku podstawa. Pasta z groszku to, obok pasty fasolowej, jedna z najczęściej przeze mnie wykorzystywanych past "awaryjnych" - robi się ją błyskawicznie, jest pyszna i świetnie wygląda (uwielbiam zieleń :) ). Doskonale komponuje się z różnymi dodatkami - świeżymi pomidorami, sałatą, ogórkami kiszonymi itd. Smacznego :)


Składniki:
  • 1 puszka zielonego groszku
  • 1/4 małej cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 1/2 łyżeczki musztardy
  • sól do smaku


Sposób wykonania:
  1. Groszek odcedzić, czosnek i cebulę obrać.
  2. Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę.
  3. Podawać z dużą ilością pomidorów, sałaty i innych "świeżynek".



~~@~~

Green peas paste

 When outside is so hot as in the last days, by definitely majority of the day I don't want anything warm. However, you need to eat something and one of the solutions are colorful sandwiches. Good paste in this case is basis. Pasta with peas, besides the bean paste, is one of the most frequently used my  "emergency" past - it's very quick to do, it's delicious and looks great (I love the green :)). Perfectly with the various additives - fresh tomatoes, lettuce, pickles, etc. Enjoy :)

Ingredients:
  • 1 can of green peas
  • 1/4 small onion
  • 1 clove of garlic
  • 1 1/2 teaspoons mustard
  • salt to taste
 How to make:
  1. Drain the peas, garlic and onion peel. 
  2. All the ingredients mix until smooth. 
  3. Serve with lots of tomatoes, lettuce and other "freshes". 

2 komentarze: