poniedziałek, 30 czerwca 2014

Spaghetti z surowym sosem pomidorowym

Jest pyszne. Jest super zdrowe. Do tego jeszcze niesamowicie proste w przygotowaniu, tanie i błyskawiczne. Idealne na gorące dni, kiedy z jednej strony coś by się zjadło, a z drugiej wizja sterczenia przy rozgrzanej kuchence napawa niechęcią. Zasadniczo możne je przygotować również zimą, jednak dopiero kiedy użyjemy pomidorów dojrzałych na słońcu, aromatycznych i pełnych smaku, można w pełni docenić jego zalety.


Składniki na 2 porcje:
  • 300-400 g spaghetti
  • 3 dojrzałe pomidory
  • 3-4 ząbki czosnku
  • kilka świeżych liści bazylii
  • garść słonecznika
  • szczypta soli

Sposób wykonania:
  1. Makaron ugotuj w osolonej wodzie.
  2. Słonecznik upraż na suchej patelni.
  3. Do wysokiego pojemnika wrzuć umyte i pokrojone pomidory, obrany czosnek i bazylię. Miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji. Posól do smaku.


  4. Ugotowany makaron polej sosem, posyp słonecznikiem i delektuj się wspaniałym daniem. Smacznego :)


~~@~~

Spaghetti  with raw tomato sauce
 
It is delicious. It is a super healthy. And it's also incredibly simple and quick to prepare and cheap. Perfect for hot days, when on the one hand you want something to eat, and on the other hand vision of standing near hot stove fills you reluctance. Basically it can be prepared also in winter, but only when you use the sun ripe tomatoes, aromatic and full of flavor, you can fully appreciate its advantages.

Ingredients for 2 portions:
  • 300-400 g of spaghetti
  • 3 ripe tomatoes
  • 3-4 cloves of garlic
  • a few fresh basil leaves
  • handful of sunflower seeds
  • pinch of salt
How to make:
  1. Cook pasta in salted water. 
  2. Roast sunflower seeds on a dry frying pan. 
  3. To high container put washed and chopped tomatoes, peeled garlic and basil. Mix to a smooth consistency. Add salt to taste. 
  4. Pour over cooked pasta sauce, sprinkle with sunflower seeds and enjoy a wonderful meal :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz