Składniki na dwie obfite porcje
- 1/3 - 1/2 szklanki płatków owsianych (górskich lub zwykłych)
- 1/3 - 1/2 szklanki kaszy jaglanej
- 1/2 kokosa (ew. 1/2 szklanki wiórków)
- garść słonecznika
- garść siemienia lnianego
- ok. 20 daktyli
- 3 nieduże jabłka
- 1 dojrzały banan
- szczypta cynamonu i gałki muszkatołowej
- Kokos ścieramy na tarce o małych oczkach. Wrzucamy do garnuszka z wodą i zagotowujemy.
- Do wrzącej wody z kokosem wsypujemy kaszkę. Kiedy będzie już prawie dobra dosypujemy płatki owsiane, porządnie mieszamy i zostawiamy na chwilkę. Następnie wyłączamy grzanie, dosypujemy słonecznik i siemię, ponownie porządnie mieszamy i zostawiamy pod przykryciem.
- Jabłka ścieramy na tarce o małych oczkach (bez obierania). Banana obieramy i ścieramy na tace o dużych oczkach. Daktyle kroimy na małe kawałki.
- W niewielkim garnku zagotowujemy odrobinę wody i wrzucamy owoce. Mieszamy regularnie, żeby się nie przypaliło. Doprawiamy do smaku cynamonem i gałką. Kiedy jabłka i banan się połączą, a daktyle zrobią się mięciutkie, sos jest gotowy.
- Do miski/talerza nakładamy owsiankę i polewamy sosem owocowym. Smacznego!
~~@~~
Oatmeal quite exotic
In spite of the temperature behind the windows, in my kitchen appeared a little bit of tropics :) It turns out that our familiar oatmeal fits very good with such exotic things as coconut, banana and cinnamon. The whole left sweet, warm and filling - perfect for the cold autumn mornings :)
Ingredients for two generous servings
- 1/3 - 1/2 cup oatmeal (mountain or regular)
- 1/3 - 1/2 cup millet
- 1/2 coconut (or 1/2 cup desiccated)
- handful of sunflower
- handful of linseed
- about 20 dates
- 3 small apples
- 1 ripe banana
- pinch of cinnamon and nutmeg
- Coconut grate with small mesh. Put in a pot of water and boil.
- To the boiling water with coconut put millet. When it's almost good pour oatmeal, properly mix and leave for a minute. Then turn off the heat, pour sunflower and linseed, again properly mix and leave under cover.
- Apples grate with small mesh (without peeling). Banana peel and grate with large mesh. Dates cut into small pieces.
- In a small pot, boil some water and throw fruit. Stir regularly so as not to singe. Season to taste with cinnamon and a nutmeg. When an apple and a banana blended and dates are soft, the sauce is ready.
- Put oatmeal to a bowl / plate and pour fruit sauce. Enjoy!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz